donderdag 11 augustus 2011

Herfst

De hemel blijft maar huilen.
De beestjes van buiten denken dat de winter er aan komt.
Behalve muizen, padden  en naaktslakken, wandelde er gisteravond ook al een grote, harige rups ons huis binnen........
Omdat ik zelf ook niet meer geloof dat het zomer is heb ik vandaag een lekker herfstmaal op tafel gezet.
We komen om in de courgettes, die heb ik dus rijkelijk gebruikt.

Herfstige courgetteschotel
Nodig voor 2 of 3 personen:
Zoveel plakjes courgette als je lichamelijk en geestelijk kunt verdragen.
1 grote ui
1 zoete,rode puntpaprika
 2 tenen knoflook
1 bakje shi take paddestoelen
50 gram plakjes gerookt ontbijtspek
150 gram oude, geraspte kaas
 1 blikje linzen van 400 gram
Uitgelekt:265 gram.

olijfolie
peper zout
bieslook

Bereiden:
Bak de gesneden ui en paprika in de olijfolie.
Voeg de plakjes courgette toe.
Bak in een andere pan het in sliertjes gesneden spek .
Warm in een aparte pan de linzen op (niet koken).
Pers de knoflook en doe die erbij.
Snijd de stelen van de shi take  af en voeg de paddestoelen toe als alles in de pan beetgaar is .
Warm  de oven voor op 200 graden.
Vet een ovenschaal met olijfolie in.
Giet de pan met ui, paprika, courgette, paddestoel en knoflook goed in een zeef af .
Doe hetzelfde met de spekjes en de linzen .

Eerst de groente met  de spekjes in de ovenschaal doen, dan een laagje geraspte kaas met wat peper en
daarna de linzen.
Bestrooi die tenslotte ook met geraspte kaas en peper.
Na 30 minuten in de oven is alles wel warm genoeg om te eten.
Dit voor de zekerheid even testen.........
Strooi er voor het opdienen wat bieslook over.
Geef er lekkere sla bij.
De olijven liggen in het midden.
 Die eet ik allemaal op (mmmm) want pake J lust ze niet .
Het is sla met een minikomkommer uit eigen tuin....
Waarom hebben wij elk jaar zoveel courgettes en zo bitter weinig komkommers?????????
Wie weet daar een antwoord op?
Een sausje over de eieren van biogarde, zout, heel veel peper en bieslook.

Als het zo door gaat met het weer eten we dit weekend zuurkool met spek en worst!!!







6 opmerkingen:

lammy zei

Je herfstrecept ziet er fantatisch (lekker)uit
Wij hebben stamppot hete bliksem gegeten ook heerlijk met dit weer .

En volgens mij hebben komkommers ook meer warmte nodig of heb je ze in de kas???

Elly zei

Mmmmm, lekker recept, lijkt me.
Bedankt!

Aukje zei

Eieren ook uit eigen tuin Pee?

Ria zei

Hier fleur ik van op!
KUnnen we niet in het zonnetje zweten? Dan maar eens extra lekker eten.

Peetje zei

Ja Aukje, de kippen van Schoutje steken de laatste tijd regelmatig de weg over.
Zodoende.

Wim zei

Het weer wordt komende week echt een stuk beter!!!!!