donderdag 1 augustus 2013

Mandarijntjesijs maken

Deze kleine man wil KOK worden.
Hij en beppe hebben afgelopen maandag Mandarijntjesijs gemaakt.

Nodig:

8 eierdooiers
200 gram witte basterduiker
4 deciliter slagroom
10 mandarijnen

Splits de eieren.
Klop de  8 eierdooiers met de 200 gram basterdsuiker  boven een pan WARM water tot het geheel er luchtig uitziet.
Doe de pan water weg en klop door tot de massa is afgekoeld. 
Klop nu de 4 dl slagroom tot het “lobbig”  is en schep het door de dooiermassa. Zet het in de koelkast. 
Schil 10 mandarijntjes en maal  het vruchtvlees  in de blender tot het echt  puree is geworden.
Roer de mandarijnenpuree door de dooier/suiker/roommassa en doe het in diepvriesdozen. 
Laat het 4 uren bevriezen.

Hieronder een beeldverslag....










Ja mensen, jullie zien het goed. Het ventje kijkt enigszins bedenkelijk.
Het resultaat was niet vies, maar ook niet echt heel erg lekker. 
Beppe had Mineola's gekocht inplaats van Mandarijnen.
Die waren hier namelijk in de aanbieding. 
Waarschijnlijk was dat het probleem.
 Mineola's zijn groter en sappiger. 
Het ijs smaakte meer naar waterijs dan naar roomijs.

Dat was BALEN!!!!!!
Maar niet voor lang.
We doen het gewoon nog eens over. 



















2 opmerkingen:

Apestutsje zei

Het was zo te zien in elk geval een leuke bezigheid!!!!

Zem zei

Een echte kok leert van zijn experimenten. Leuk hoor, die kok in de dop!