Deze kleine man wil KOK worden.
Hij en beppe hebben afgelopen maandag Mandarijntjesijs gemaakt.
Nodig:
8 eierdooiers
10 mandarijnen
Splits de eieren.
Klop de 8 eierdooiers
met de 200 gram
basterdsuiker boven een pan WARM water
tot het geheel er luchtig uitziet.
Doe de pan water weg en klop door tot de massa is afgekoeld.
Klop nu de 4
dl slagroom tot het “lobbig” is en schep het door de dooiermassa. Zet het
in de koelkast.
Schil 10 mandarijntjes en maal het vruchtvlees in de blender tot het echt puree is geworden.
Roer de mandarijnenpuree door de dooier/suiker/roommassa en
doe het in diepvriesdozen.
Laat het 4 uren bevriezen.
Ja mensen, jullie zien het goed. Het ventje kijkt enigszins bedenkelijk.
Het resultaat was niet vies, maar ook niet echt heel erg lekker.
Beppe had Mineola's gekocht inplaats van Mandarijnen.
Die waren hier namelijk in de aanbieding.
Waarschijnlijk was dat het probleem.
Mineola's zijn groter en sappiger.
Het ijs smaakte meer naar waterijs dan naar roomijs.
Dat was BALEN!!!!!!
Maar niet voor lang.
We doen het gewoon nog eens over.
2 opmerkingen:
Het was zo te zien in elk geval een leuke bezigheid!!!!
Een echte kok leert van zijn experimenten. Leuk hoor, die kok in de dop!
Een reactie posten