zaterdag 16 juli 2011

Snel, lekker en gezond!

We hebben er een nieuw logeerkamertje bij!
Pake en Beppe zijn gisteren bijna samen van de trap gevallen tijdens het uitruimen, maar alle troep ligt nu bij de vuilstort!
Vandaag ben ik aan het schoonmaken.
Even pauze nu.
Vanavond gaan we een snelle maaltijd op tafel zetten.
Snel en lekker.
Snel en gezond.
Een maaltijd met spirit.

Rijst met Kipcurry
Recept is voor 4 personen

Ingrediënten
300 gram rijst
arachide- of olijfolie om in te bakken
1 grote ui, grof gesnipperd
300 gram kipfilet in blokjes
1 aubergine in blokjes (courgette kan ook)
500 gram broccoliroosjes
2 bakjes boemboe à 125 gram (Ajam smoor van Conimex of A.H.)
1½ pakje kokosmelk (totaal 300 gram)

Sla, tomaat, enzovoort met dressing

Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
Verhit de olie en bak de kipblokjes 10 minuten

Doe de ui erbij en bak die 3 minuten mee
Voeg de aubergine toe en bak alles nog 3 minuten
Schep de boemboe en de kokosmelk erdoor

Kook (tegelijk, maar apart) de broccoliroosjes beetgaar (± 5 minuten)
Schep dan alles voorzichtig doorelkaar heen
Voor wie het nog niet weet:
Wat er nu in je pan zit, heet CURRY !!!!!!
Stoof de CURRY op een zacht vuur nog 5 minuten

Maak ondertussen een bak lekkere sla.

PS
Inplaats van broccoli kun je ook sperziebonen nemen.
Inplaats van vlees zijn kastanjechampignons en wat grof gehakte, gezouten cashewnoten ook heel goed te eten.

Die moet je dan wel weer wat korter bakken dan de kip.

PS 2
Drink er koel WITBIER bij.
Is ook alcoholvrij te verkrijgen




3 opmerkingen:

Apestutsje zei

Dit lijkt me erg lekker. Bedankt. Ik ga het proberen.

Ingrid zei

Dank voor het recept!

Arnold B. zei

Superrrrrr!!!! Je wordt er nog warm van ook!
Kunnen we gebruiken met dit Herfstweer.